Cum activez semnatura mobila?

Incepand de azi cetatenii din Republica Moldova pot utiliza pe langa semnatura digitala si semnatura mobila, direct de pe telefonul mobil. Serviciul „Semnatura mobila” a fost lansat astazi in Moldova si in 15 minute acestia isi pot activa semnatura mobila, dupa ce in prealabil se vor deplasa pana la un reprezentant al oeratorilor de telefonie mobila, cu buletinul la indemana.

Dupa ce au completat cererea acestia vor primi o cartela SIM si un cod PIN, iar dupa aceasta vor trbui sa aleaga un plan tarifar si un tip de abonament. Dupa ce doar firmele mari au apelat la semnatura digitala, ce poate fi folosita pe internet pentru a semna declaratii fiscale si alte tipuri de documente, iata ca nici semnatura mobila nu este gratis, sau cel putin nu se poate folosi ca un SMS de exemplu.

Prin noua lege destinata semnaturii mobile, toate institutiile statului sunt obligate sa accepte acest tip de semnatura, cum ca fi ea implementata, ramane de vazut. Important este ca exista, este sigura si ne scuteste de un drum. Nu exista detalii legate de folosirea ei din strainatate, asteptam sa fie date mai multe explicatii.

Vestea buna este ca semnatura mobla va fi oferita in 2012 pana la 31 decembrie in mod gratuit de catre operatorii de telefonie mobila, iar cum deja unii folosesc serviciul e-Cazier, sa speram ca si acest nou serviciu isi va dovedi utilitatea, adica cozi mai putine.

Top