Modificare taxe pasaport

Avand in vedere numarul mare de solicitari cu privire la taxele pentru pasaport, am decis sa le afisam si aici, pentru cititorii nostrii. Intrucat taxele pentru pasaport se modifica destul de des, vom posta si cateva link-uri utile, catre site-ul oficial al Directiei Pasapoarte din cadrul Ministerului afacerilor Interne al Romaniei.

Romania elibereaza doua tipuri de pasapoarte, unul simplu electronic si unul simplu temporar. Pasaportul simplu temporar este valabil un an de la data eliberarii. In functie de tipul de pasaport solicitat veti plati o taxa pentru pasaport si o taxa consulara. Taxa consulara este in suma fixa indiferent de tipul pasaportului solicitat, valoarea ei fiind de 32 lei.

Taxele pentru pasaport se achita la CEC Bank sau la trezorerie. Pentru minorii sun 12 ani se plateste o taxa pentru pasaport in valoare de 244 de lei, la care se adauga taxa consulara de 32 de lei.Acest tip de pasaport este valabil 3 ani de la data eliberarii.

Taxa pentru pasaportul simplu electronic este de 270 de lei la care se adauga taxa consulara de 32 de lei. In cazul in care solicitati sa se elibereze un pasaport simplu electronic temporar va trebui sa achitati in plus taxa „de urgentare” in valoare de 100 de lei, la care se adauga 100 de lei pretul pasaportului si taxa consulara de 32 de lei. Acesta este valabil 5 ani de la data eliberarii.

In concluzi, astazi, pentru a obtine un pasaport veti achita: pentru  pasaport simplu electronic 302 lei, pentru pasaport pentru minori 276 lei si pentru pasaportul temporar 232 de lei.

In cazul in care solicitati eliberarea unui pasaport la sectiile consulare ale Romaniei, va trebui sa va interesati prin telefon pentru a afla care sun taxele si in ce valuta se platesc. Va trebui sa vedeti daca se platesc direct la sectiile consulare sau exista si alte metode de plata.

Vom reveni cu noi informatii ori de cate ori se vor modifica taxele pentru pasaport, pentru a va scuti de eventualele neplaceri.

Top