Delegatie numeroasa la canotaj pentru Jocurile Olimpice de la Rio

Romania va avea la Rio cea mai numeroasa delegatie la canotaj din istoria participarilor la jocurile olimpice. Delegatia Romaniei va avea 19 canotori, dintre care 13 fete si 6 baieti, care vor concura la 5 probe. Dintre cei prezenti in Brazilia, 8 sportivi, dintre care 4 la masculin si 4 la feminin sunt fosti componenti ai CSS Orsova. Antrenoarea Mariana Malis care i-a format pe acestia la malul Dunarii, nu garanteaza ca Romania va lua vreo medalie la actuala editie a Jocurilor Olimpice, tinand cont de tineretea lotului national si de conditiile de pregatire precare din tara noastra.

Chiar daca avem cea mai numeroasa delegatie din istoria participarilor Romaniei la Jocurile Olimpice la canotaj va fi greu sa prindem podiumul. Nu ne putem compara cu celelalte tari, cand vorbim de baza materiala. Mai sunt si alte aspecte, de alta natura, dar chiar si in aceste conditii, ne-am calificat in 5, din totalul de 14 probe olimpice existente la canotaj, iar eu sunt mandra ca fostii juniori de la CSS Orsova se regasesc in patru dintre ambarcatiunile care vor lua startul in Brazilia. Am mare incredere in fostii mei elevi si simt ca se vor califica toti in finalele probelor respective. Mi-as dori mult sa ia o medalie. Totul e posibil, a declarat Mariana Malis.

In urma cu un an de zile, in calitate de antrenor principal al lotului national feminin de juniori, olteanca Mariana Malis a fost la Rio de Janeiro, Brazilia, cu prilejul Campionatului Mondial pentru juniori, unde elevele sale, de la CSS Orsova, Elena Logofatu si Nicoleta Pascanu, au cucerit argintul in proba de dublu vasle. Am ramas cu o impresie foarte buna de la Rio de Janeiro. Conditiile au fost foarte bune, atat cele de cazare, cat si cele de concurs. Pista arata excelent. Poate doar gradul de umiditate e putin mai ridicat, a declarat antrenoarea Mariana Malis.

Top