Medalie de aur la Scrima feminin pentru Romania

Echipa feminina de spada a Romaniei este medaliata cu aur la Rio si devine campioana olimpica! Sportiva Ana-Maria Branza a declarat vineri ca medalia de aur castigata la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro apartine copiilor din loturile de juniori care au fost parteneri de antrenament in perioada de pregatire.

Ana-Maria Branza, Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu a cucerit medaliile de aur dupa ce a dispus in finala de China, detinatoarea titlului olimpic si mondial, cu scorul de 44-38. Tricolorele au adus prima medalie de aur pentru delegatia Romaniei la jocurile olimpice de la Rio.

In finala cu China, Ana-Maria Branza a inceput cu dreptul si a adus avantaj Romaniei in releul cu Sun Yujie (1-0). Simona Pop a conservat avantajul in duelul cu Xu Anqi (5-4), iar Simona Gherman a marit avansul spadasinelor in confruntarea cu Sun Yiwen (9-6). Sun Yujie a redus din diferenta in releul cu Simona Pop (10-9), dar Ana-Maria a ajutat la desprinderea echipei de scrima Romaniei, dupa asaltul cu Hao Jialu (14-9). Simona Gherman a dus scorul la 21-14 in urma duelului cu Xu, iar rezerva Loredana Dinu a facut ca avantajul sa fie maxim, 24-16, in fata chinezoaicei Hao. Sun Yujie a apropiat China la cinci tuse (25-30), dupa confruntarea cu Gherman, dar Ana-Maria Branza, medaliata cu argint la jocurile olimpice din 2008, a incheiat magistral meciul, cu Xu (44-38).

La Rio, Romania a dispus de SUA in sferturi, cu 24-23, prin tusa de aur, in semifinale a trecut de reprezentativa Rusiei cu 45-31, iar in finala a invins China cu 44-38. Medaliile de bronz au fost adjudecate de Rusia (Tatiana Logunova, Violetta Kolobova, Liubov Sutova, Olga Kocineva) care a invins spadasinele Estoniei (Irina Embrich, Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Kristina Kuusk) cu scorul de 37-31 in finala mica.

Top