Volkswagen anunta ca va relua productia autoturismelor Golf si Passat

Dupa ce productia atovehiculelor Volkswagen Golf si Passat a fost oprita la uzinele din Wolfsburg, grupul auto german Volkswagen a anuntat astazi ca a ajuns la un acord cu doi dintre furnizarii sai de componente auto, punand astfel capat unui conflict care a afectat productia autoturismelor Volkswagen Golf si Passat.

Prevent Group va relua livrarile de componente cat mai rapid posibil, iar uzinele auto Volkswagen afectate vor reveni treptat la un ritm normal de productie, a precizat grupul german Volkswagen, fara a oferi detalii cu privire la termenii acordului convenit cu furnizorii sai. CarTrim, care produce scaune, si Automobilguss, furnizor de piese componente pentru cutii de viteza, au confirmat la randul lor ca s-a ajuns la un acord, fara a preciza insa natura acestuia.

CarTrim si Automobilguss, ambele societati controlate de Prevent Group au acuzat grupul Volkswagen, cel mai mare constructor auto din europa, ca a anulat fara explicatii si despagubiri contractele cu ei si drept represalii au decis sa isi intrerupa livrarile. In urma deciziei celor doi furnizori, Volkswagen a fost nevoit sa isi reduca productia la sase dintre uzinele sale, ceea ce a afectat aproximativ 28.000 de angajati. Ministerul german al Economiei a intervenit in acest dosar si a cerut celor doua parti sa-si solutioneze rapid disputele.

Analistii au calculat ca numai oprirea productiei la uzina Volkswagen de la Wolfsburg timp de o saptamana ar costa pana la 100 milioane de euro. Riscul ca veniturile Volkswagen sa fie reduse din cauza disputei cu furnizorii vine intre-un moment in care grupul german vrea sa imbunatateasca profitabilitatea principalei sale marci prin reducerea cheltuielilor cu un miliard de euro pe an. Grupul Volkswagen controleaza 12 marci, printre care automobilele Volkswagen, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania, si are peste 600.000 de salariati.

Top