British American Tobacco va investi 60 de milioane de euro in 2017 in fabrica din Ploiesti

Pentru British American Tobacco, fabrica sa de la Ploiesti a avut intotdeauna o importanta majora pentru dezvoltarea sa pe piata internationala. Acum, odata cu inchiderea sistematica a fabricii din Germania si cu achizitia de catre BAT a Bulgartabac, gigantul tabacului a decis ca va investi o suma colosala in dezvoltarea singurei sale fabrici din Romania.

Conducerea BAT a afirmat in luna noiembrie anul trecut ca fabrica de la Ploiesti va deveni a doua ca si marime din Europa. Miscarea aceasta urmand sa injecteze aproximativ un miliard de euro in urmatorii cinci ani de zile in economia romaneasca. Aceasta cifra este una infima fata de cea pe care British American Tobacco o plateste sub forma de taxe statului roman, aceasta din urma insumand 8.2 miliarde de euro.

La Ploiesti, managerul general BAT Gemma Webb, a afirmat ca va investi inca din anul 2017 in noul produs Kent, glo Ifuse si ca va incerca sa domine prin acesta piata tigarilor electronice din Romania. Aceasta are incredere in faptul ca Romania reprezinta un mediu propice investitiilor de acest gen si ca se bazeaza puternic pe faptul ca economia statului nostru este intr-o continua dezvoltare.

Cu aproape 1% din intregul PIB, contribuie producatorul de tigarete BAT in Romania, peste 50% din productia locala este exportata din Romania catre 35 de alte state printre care Japonia, Brazilia, Marea Britanie, Danemarca si Italia. Procentul acesta va creste datorita dezvoltarii capacitatii de productie a fabricii din Ploiesti.

O contributie de aproximativ 9 miliarde de euro, atat a afirmat directorul general al fabricii BAT din Ploiesti, Francisco Toso ca va aduce. Aceasta suma va ajuta enorm la dezvoltarea economica si industriala a statului nostru si va consolida pozitia Romaniei pe piata mondiala a tabacului. O astfel de dezvoltare in acest segment al industriei va incuraja si alti investitori straini sa isi dezvolte afacerile in Romania.

Top