Programul Start-up Nation s-a incheiat astazi

Inscrierile la proiectul Start-up Nation s-au incheiat astazi la ora 20.00. Numarul inscrisilor a depasit toate asteptarile Guvernului, inscriindu-se aproape dublul numarului firmelor care vor fi acceptate pentru finantare.

19296 de societati au aplicat pentru fondurile promise de statul roman. Cei care vor fi acceptati vor primi pana la 44.000 de euro din partea statului, bani care pot fi alocati achizitiei de echipamente, platii chiriei, dar si a salariilor angajatilor.

Expertii se asteapta ca acest proiect sa creeze peste 20.000 de locuri de munca si sa aduca contributii uriase la bugetul de stat. Desi suma de 440.000.000 de euro reprezinta o investitie enorma din partea statului pentru a incuraja dezvoltarea locurilor de munca si a micilor afaceri, aceasta suma ii va reveni acestuia inapoi prin incurajarea consumului de echipamente. TVA-ul aplicabil acestora, accizele si impozitele vor amortiza investitia statului, dar si contributiile sociale pe care angajatorii le vor plati  viitorilor angajati prin Start-up Nation.

Studentii, absolventii care au finalizat ultimele cursuri dupa anul 2012, dar si alte categorii de persoane defavorizate vor fi principalii candidati pentru aceste noi locuri de munca. Proiectul Start-up Nation insista pe creearea de job-uri pentru aceasta categorie de persoane, oferind candidatilor punctaje mai mari daca specificau in proiectele lor ca vor incadra pe locurile de munca vacante astfel de persoane.

In aproximativ cinci zile candidatii la Start-up Nation vor stii daca au trecut sau nu de primul prag de selectie, cel al eligibilitatii, pana luna viitoare urmand sa  fie anuntati castigatorii!

Top