Portal Basarabia

Avem deosebita placere sa va anuntam deschiderea portalului Basarabia, probabil cea mai profunda dovada ca suflete de romani traiesc si acolo. Prin amabilitatea celor de la Destinatii.info aveti posibilitatea acum sa gasiti informatii recente dar si parti din istorie, unele inedite sau mai putin cunoscute publicului larg.

Salutam si noi deschiderea portalului Basarabia, care a explicat inca de la inceput de ce a adoptat denumirea aceasta, pentru a nu se confunda Moldova, cu Provincia Moldova sau tara Moldovei si actuala Republica Moldova. Desi initial Basarabia era numele purtat de zona din sudul Moldovei, cea care este acum ocupata de Ucraina, in timp Basarabia a devenit sinonim cu teritoriul actual al Republicii Moldova.

Va invit sa cautati harta Moldovei din 1483, unde puteti vedea si voi ce a ramas din acest teritoriu romanesc, in nici 530 de ani. Daca vrei sa afli mai multe despre Basarabia, daca esti pentru unirea acestui teritoriu rapit de Rusia in 1812 cu Romania, atunci poti intra si vedea ce spun Partiotii Basarabiei, cum gandesc si la ce viseaza mai mult decat la orice pe lume, o sa ramai impresionat de ceea ce vei vedea.

Portalul Comunicate.info a primit acest text, l-a publicat si si-a indeplinit menirea de a informa romanii de pretutindeni despre tot ceea ce este romanesc si mai ales depsre dezideratul lui Grigore Vieru care spunea, cu putin timp inainte sa se stingfa in tragicul accident:

„Daca altii visau sa zboare in cosmos eu visam sa ajung in Romania”.

In aceeasi limba
Toata lumea plange,
In aceeasi limba
Rade un pamant.
Ci doar in limba ta
Durerea poti s-o mangai,
Iar bucuria
S-o preschimbi in cant.

Top