Portalul romanilor din Anglia

Avem placerea sa va anuntam ca de curand am lansat Portalul romanilor din Anglia, sau mai bine zis al romanilor din Marea Britanie. Aici puteti afla informatii utile legate de locurile de munca disponibile in Anglia pentru romani, cum ne inscriem copilul la scoala sau la gradinita si multe alte astfel de informatii necesare unui roman stabilit in Marea Britanie.

Cand am pornit la drum eram deja pregatit sa aterizez in Anglia si sa imi incep studiile la Cambridge, chiar daca asta a insemnat mai mult sacrificiu decat placere. Am decis sa facem acest pas important dupa lungi discutii cu sotia, impreuna am decis ca este cea mai buna optiune pentru familia noastra.

Iata deci ca ne-am suit in avion si am plecat catre Anglia, tara unde se spune ca nu suntem chiar foarte iubiti. Evident ca primul pas a fos sa ma inscriu la studii, abia dupa ce am primit raspunsul ca sunt acceptat am facut pasul cel mare. Odata ajunsi aici, sotia si-a cautat de lucru, ca menajera. Eu mi-am luat un job part-time ca barman in unul din numeroasele baruri din Cambridge. Am cautat o chirie la 40 de kilometri de oras, am cumparat un harb de masina pentru a ajunge mai repede la scoala si sotia la munca, restul e istorie.

Va asteptam pe site-ul special dedicat romanilor din Marea Britanie, va punem la dispozitie domeniul e4UK.info pentru a crea alte site-uri in mod gratuit, evident legate de comunitatea noastra de peste Canalul Manecii. In speranta ca vom ajuta si noi la inchegarea relatiilor dintre romanii din diaspora, va asteptam atat pe site cat si pe pagina noastra de facebook.

Top