Preturile chiriilor s-au majorat constant in ultimii trei ani

Noul an universitar urmeaza sa inceapa in mai putin o luna, fapt care determina studentii sa isi caute chirii in marile orase care sunt centre universitare. In Brasov, Bucuresti si Timisoara, preturile chiriilor s-au ridicat constant in ultimii trei ani.

Proprietarii incep sa ceara din ce in ce mai mult pentru a permite studentilor sa locuiasca in apartamentele lor. Cand vara se apropie de sfarsit, preturile apartamentelor incep sa creasca, la fel ca si cererea.

In Bucuresti, media sumelor cerute pentru inchirierea unui apartament cu o camera a crescut de la 218 euro pe luna la 228. Apartamentele cu doua camere au crescut la 321 de euro in 2017 fata de 298 in 2016.

Una dintre cele mai fulminante cresteri a avut-o orasul Timisoara. De la 165 de euro pe luna in 2016, la 171 euro pentru o garsoniera si 278 de euro de la 261 euro pentru un apartament cu doua camere.

Expertii preconizeaza ca anul 2018 va produce schimbari majore in domeniul imobiliar. Pretul unei locuinte este posibil sa scada dramatic, urmeaza sa vedem cum va evolua si pretul chiriei incepand din primavara anului viitor.

Top