Topul bancilor realizat dupa activele din 2016

Domeniul bancar din tara noastra a avut o crestere substantiala in anul 2016. Daca pana in anul 2016 BRD ocupa pozitia secunda in clasamentul celor mai puternice banci din Romania, aceasta a fost devansata de Banca Transilvania. Intreg sistemul bancar romanesc a avut active de 393 de milioane de lei pe tot anul 2015.

Banca Comerciala Romana a ramas in topul clasamentului, aceasta a declarat ca a avut o crestere in active de cinci miliarde de lei. In total, BCR a declarat la finalul anului 2016 active in valoare de 67,5 miliarde de lei, cu 5 miliarde mai mult decat in 2015. Pe locul doi, dar cu aproximativ 16 miliarde in spatele BCR-ului, a urcat Banca Transilvania.

Activele acesteia au crescut intr-un an cu 4,4 miliarde de euro. Pe locul trei a cazut BRD, devansata de Banca Transilvania care a introdus in anul 2016 pachete de credit mai avantajoase, activele acesteia au crescut cu doar 1,5 miliarde de lei.

Competitia intre institutiile bancare din Romania este in continuare stransa. Topul activelor obtinute de acestea de la an la an se schimba datorita modului dinamic in care bancile isi schimba pachetele de creditare si refinantare. Privind contextul economic actual, anul 2017 se preconizeaza a fi unul foarte dinamic in care trebuie sa ne asteptam ca acest top sa se schimbe radical!

Top