Romanii din Ungaria

Desi piata imobiliara in Romania este la pamant, casele din Ungaria se vand din ce in ce mai bine si mai scump. Cea mai avantajoasa zona este fara indoiala cea de langa Arad, in primul rand pentru ca asigura cel mai rapid acces in Romania din Ungaria, vama Turnu fiind cea mai putin aglomerata de la granita cu Ungaria.

Puteti alege o casa direct langa granita, la Batania sau Battonya cum se spune in ungureste. Asta daca vreti sa platiti cu 30% minim mai mult decat in alte zone, dar sa aveti avantajul ca sunteti la nici 6 km de vama. Mai avantajos este sa cumparati in sate si orasele mici, de pana la 20-25 de km fata de granita.

Sfatul nostru este sa va orientati la o localitate care sa aiba drumul in perfecta stare, luati legatura cu romanii din Ungaria, aflati cate ceva despre zona respectiva. Mi-a placut in mod deosebit Mezőkovácsháza, unde puteti gasi o casa de vanzare in stare excelenta intre 35 si 40 de mii de euro. Singura taxa pe care o platiti, o singura data la cumparare este de 2% daca ati decalarat maxim 15 mii de euro sau de 4% daca declarati peste 15 mii de euro pentru imobil.

Daca sunteti suficient de isteti incat sa nu apelati la o firma imobiliara (va jupoaie de bani si in plus nu va prea ajuta cu nimic, puteti apela la un localnic fara probleme, sunt mii de romani aici), veti mai plati 200 sau maxim 300 de euro avocatului care va face toata treaba pentru voi. In general casele de vanzare din Ungaria au peste 1500 metri patrati de curte, majoritatea caselor ieftine fiind insa din pamant (vaiuga – chirpici), cu fatada bine ingrijita, asa e legea in Ungaria, orice casa trebuie sa aiba fatada perfecta si iarba din fata si din curte tunsa!

Sfat util cand cauti o casa de vanzare in Ungaria: nu va mirati daca anuntul e foarte vechi si pretul a crescut cu cateva mii (nu mai mult de 2 sau 3 mii, in caz contrar negociati la sange, vor ceda), e normal, va creste in continuare din cauza legii noi de vanzare a terenurilor agricole pentru membrii si cetatenii UE. Apelati si la pagina de facebook! Merita sa postati acolo si anuntul de cumparare si cel de vanzare!

One thought on “Romanii din Ungaria”

  1. vasile spune:

    Eu am casa de vanzare in Lokoshaza, Ungaria la 20 km spre Gyula, si prima statie de tren cand se intra in Ungaria, pe la Curtici. Casa este pe 160mp, din caramida (NU chirpici), mobilata, covoare perdele, boilere, aragaze, 6camere, 2bai mari, 2wc, 2camari mari, camera centralelor din care o centrala e pe gaz,una pe material solid, uscator de rufe, masini automatice, apa, curent, gaz, alei noi turnate, casa izolata, gazon in curte si la strada, gradina, vie si pomi fructiferi, sant de fapt 2 case neseparate, cu intrari separate cu 2 usi metalice de foarte buna calitate, noi, 2 terase mari, una este si inchisa si e ca o minisera, luminoasa, put forat, hidrofor, pompa de scos apa, masini de tuns gazon, garaj renovat, magazie, adapost de lemne si lemne, pivnita. La 3 minute de gara, de scoala, primarie, etc. Localitatea este ca un orasel, foarte curata, strazi asfaltate, iluminate. Renovata proaspat. Pret 60.000 euro.

Comments are closed.

Top