A fost inaugurat Transbucegi

O veste minunata pentru iubitorii traseelor montane din Muntii Bucegi care erau oblogati sa stea ore in sir la coada la telecabina din Busteni pentru a ajunge la Babele, de acum puti folosi soseaua Transbucegi, cei 17 km de drum vor fi dati in folosinta pe 31 august 2013.

In cateva zile, mai precis pe 31 august romanii vor putea ajunge mult mai usor la cabana Babele, cu masina. Iubitorii de drumetii in Bucegi vor ajunge cu masina pana in apropiere de Cabana Piatra Arsa, vor parca si apoi pe jos se vor putea bucura de frumusetea neasemuita a muntilor Bucegi.

Din DN1 o luati pe drumul deja existent pana la Cabana Cota 1000, de acolo intrati pe Transbucegi, si gata, in cateva mimute ajungeti pana la aproape 3 km de final, acesti 3 km nu se vor parcurge cu masina, fiind o zona protejata. Cautati DN71 ce uneste Sinaia cu Targoviste si ati ajuns unde trebuie.

Sa speram ca vor fi suficiente locuri de parcare, pentru a nu ne trezi ca la Sinaia, cand la Cota 1400 nu prea ai unde pune masina. Indiferent cum va fi, cele 4 ore pe care le faceai pe jos pana la Babele, sunt acum disponibile si cu masina, nu doar cu telecabina.

Top