Anvelopele de iarna – Un element esential in sezonul rece

Conducerea masinii pe zapada necesita masuri de precautie suplimentare. Montarea anvelopelor de iarna este una dintre ele. Multi soferi au tendinta de a trece cu vederea importanta de a instala anvelope care sunt special concepute pentru a fi utilizate pe drumurile de iarna. Gheata si lapovita reduc drastic frecarea intre pneurile de automobile si suprafata drumului, ceea ce duce la alunecari care pot provoca accidente fatale.

Nu asteptati pana cand vine iarna pentru a cumpara anvelope utilitare de zapada, acest lucru este la fel de bun ca si asteptarea pentru a cumpara un stingator de incendiu dupa ce casa ia foc! Majoritatea accidentelor auto pot fi evitate cu bine atunci cand sunt puse in aplicare masurile de precautie in timp util. Pentru a asigura siguranta completa a automobilului, cumpararea pneurilor de zapada de inalta calitate este critica. Aceste sfaturi vor ajuta la gasirea anvelopelor potrivite, reducand orice risc potential care poate aparea in timpul condusului pe suprafete problematice.

Anvelopele auto de zapada cu nituri sunt cele mai bune disponibile, acestea fiind ideale pentru conducerea in conditii meteorologice nefavorabile, mai ales de zapada si gheata. Practic, pneurile cu nituri contin stifturi de metal care sunt inserate in anvelope pentru a spori aderenta la conditiile de drum care sunt foarte alunecoase, cum ar fi poleiul.

Ele sunt proiectate pentru a utiliza greutatea automobilului si forta radiala in inducerea tractiunii sporite pe drumurile batute  incontinuu de lapovita. In timp ce anvelopele cu crampoane sunt ideale pentru drumurile inghetate,  sunt o alegere proasta atunci cand nu exista gheata sau zapada, acest lucru fiind cauzat de faptul ca aceste stifturi se infunda in drumurile gudronate, deteriorand suprafata lor. Astfel, pneurile cu nituri ar trebui sa fie utilizate strict in timpul iernilor reci si cu gheata abundenta.
Top